امروز چهارشنبه 21 شهریور 1403
گچ اندود چیست

گچ یکی از پر کاربردترین مصالح ساختماتی است که دارای اشکال متفاوت بلوری است. این مصالح از سنگ کربنات رسوبی و کلسیم سولفات ساخته می شود و گاهی دارای ناخالصی هایی مانند خاک رس و اکسید آهن است. افرادی که با مصالح ساختمانی و یا ساخت و ساز در ارتباط هستند نام گچ اندود را حتما شنیده اند در نتیجه این سوال برای آن ها پیش می آید که گچ اندود چیست؟ گچ اندود در واقع همان گچ کاری است که اغلب مواد آن در دمای 180 تا 200 درجه سانتیگراد تولید می شود. فرآیند تولید گچ به گونه ای است که در دمای 180 تا 200 درجه سانتیگراد تهیه می شود و در آن 3/0 مولکول آب باقی می ماند و چون مقدار زیادی آب به سرعت از دست می دهد پس از ترکیب با آب به سرعت بالایی با آن مخلوط می شود و خیلی زود خشک می شود.

 طی فرآیندی که روی این محصول اجرا می شود میل ترکیبی آن افزایش پیدا می کند، به گونه ای که حتی بخار آب را جذب می کند و به CaSo4 تبدیل می شود. کارخانه های بسیاری در سراسر ایران وجود دارند که این محصول را با کیفیت بالا تولید و در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند. با توجه به کاربرد این مصالح بیشتر تولید کنندگان به آن گرد آهک شکفته اضافه می کنند. در واقع مقدار گرد آهک باید ده درصد وزن گرد گچ باشد تا کارایی و زمان گیرش آن افزایش پیدا کند. به طور کلی به دیوار، سقف، نما و هر چیزی را که با گچ سفید می کنند گچ اندود می گویند. در این مطلب از الومتریال به بررسی گچ اندود کردن و کاربردهای آن می پردازیم.

به چه چیزی گچ اندود می گویند

همانطور که در مطلب بالا اشاره شد با آسیاب کردن سنگ گچ می توان گچ را تهیه کرد، این محصول کلسیم دارد و به وفور در طبیعت موجود است. با توجه به آزمایشات و بررسی های انجام شده گچ به صورت خالص وجود ندارد و اغلب با کربن، اکسید آهن، خاک رس و ... ترکیب می شود. حال این سوال پیش آمده که به چه چیزی گچ اندود می گویند؟ در واقع هر چیزی را که با گچ سفید شده باشد گچ اندود می گویند. این محصولات تمایل زیاد به ترکیب شدن دارند از این رو حتی در مجاورت با هوا رطوبت را جذب می کنند.

به طور کلی گچ خالص کاملا سفید است اما گاهی به دلیل وجود برخی ناخالصی ها رنگ آن تیره می شود و مکان گچ اندود شده سفید نیست. از این رو توصیه می شود هنگام تهیه این مصالح ساختمانی به وزن مخصوص، ناخالصی های موجود، کاربرد، درجه سختی، رنگ، ریزدانه بودن، ازدیاد حجم و ... آن دقت کنید و متناسب با نیاز خود بهترین نوع را خریداری نمایید. گچ های ساختمانی که برای اندود مورد استفاده قرار می گیرند اغلب دیرگیر هستند اما برخی تولید کنندگان با اجرای فرآیندهایی خاص تا حدی این مشکل را حل کرده اند و زمان گیرش محصولات را افزایش داده اند.

 گچ اندود کردن یکی از عملیات های اساسی ساختمانی است که به وفور در ساخت و ساز، پروژه های عمرانی و ... اجرا می شود. فرآیند تولید این مصالح به گونه ای است که با افزایش درجه حرارت آب موجود در سنگ گچ کاملا از بین می رود از این رو میل ترکیبی آن افزایش پیدا می کند و به سرعت با آب ترکیب می شود و ملات زودگیری را تولید می کند. با توجه به اهمیت ویژه گچ در صنعت ساخت و ساز بهتر است نسبت به خصوصیات، کاربرد و ... انواع این مصالح آشنایی داشته باشید تا بسته به نیاز خود بهترین مصالح را خریداری و مورد استفاده قرار دهید.

به چه چیزی گچ اندود می گویند

انواع گچ اندود چیست

گچ اندود کردن با توجه به موادی که با هم ترکیب می شوند دارای انواع متفاوتی هستند و باید با توجه به نیاز خود بهترین نوع آن را تهیه نمایید. برای بیشتر افرادی که در زمینه ساختمان سازی فعالیت دارند این سوال پیش می آید که انواع گچ اندود چیست؟ به طور کلی در صنعت ساخت و ساز دو نوع اندود اولیه و نهایی وجود دارد. گچ اندود اولیه اغلب از ترکیب سنگ گچ و خاک به وجود می آید و برای زیر کار قابل استفاده است در صورتی که اندود نهایی از گچ سفید است و برای پوشش اندود اولیه کاربرد دارد. در واقع نوع گچ اندود می تواند در مقاومت و خصوصیات آن بسیار موثر باشد.

از این مصالح در ساختمان سازی به عنوان چسبنده نیز استفاده می کنند از این رو یک نوع آن به عنوان ملات اندود مورد استفاده قرار می گیرد. انواع گچ اندود باید کیفیت بالایی داشته باشند و از مواد مرغوب تهیه شده باشند زیرا مصالح بی کیفیت رنگ زرد و زبری دارند و هنگام مخلوط شدن با آب، آب خیلی کمی را جذب می کنند از این رو دیرگیرند و ممکن است پس از استفاده قطعه قطعه شوند. مراحل پخت، ترکیبات موجود در مواد اولیه، خصوصیات شیمیایی و ... می تواند انواع گچ اندود را تعیین کند. البته همانطور که می دانید گچ انواع بسیاری دارد که هر کدام ویژگی و کاربرد خاصی دارند اما اغلب آن ها برای اندود کاری مناسب و کاربردی هستند در نتیجه انواع گچ اندود را بر حسب نوع گچ مصرفی نیز می توان دسته بندی کرد. به طور کلی انواع گچ شامل گچ سفید، میکرونیز، ساتن، پاششی، عاج، سیوا، گیپتون، ژیپس و رنگی می شود. هر یک از این مصالح مقاومت خاصی دارند که این مقاومت بسته به دمای گیرش و مقدار آب خمیر تعیین می شود و هر فرد متناسب با نیاز خود می تواند بهترین نوع آن را خریداری نماید.

انواع گچ اندود چیست

کاربرد گچ اندود چیست

طبق مطالبی که در بالا به آن ها اشاره شد انواع مختلفی گچ وجود دارد که هر فرد بسته به نیاز خود می تواند از بهترین مدل برای گچ اندود کردن استفاده نماید. اما این سوال ممکن است برای بیشتر افراد پیش بیاید که کاربرد گچ اندود چیست؟ به طور کلی گچ توانایی جذب 60 تا 80 درصد ارتعاشات صوتی را دارد همچنین مانع انعکاس این ارتعاشات می شود در نتیجه مهم ترین کاربرد گچ اندود کردن ایجاد عایق صوتی است. علاوه بر این اندود گچ می تواند در برابر حرارت نیز از خود مقاومت خوبی نشان دهد با این تفاسیر بهترین عایق در برابر صدا و حرارت است.

کاربرد گچ اندود چیست

گچی که برای این کار مورد استفاده قرار می گیرد ازیاد حجمی ندارد به صورتی که پس از خشک شدن مقدار حجم آن خیلی زیاد نمی شود در نتیجه می توان از آن برای سطوح بسیار گسترده نیز استفاده کرد و بدون ترک خوردگی تمام قسمت های آن را سفید کرد. طبق آزمایشات انجام شده ازدیاد حجمی گچ تقریبا یک درصد است و همین مورد سبب می شود هنگام سخت شدن سوراخ های موجود را پر کند به گونه ای که سطح کاملا یکدست و یکنواخت می شود. البته دقت داشته باشید قبل از تهیه مصالح مناسب برای گچ اندود حتما از مرغوب بودن آن مطمعن شوید. آزمایش های ساده بسیاری وجود دارد که با استفاده از آن ها به آسانی می توان کیفیت گچ را مورد بررسی قرار داد تا بهترین خرید را داشت. علاوه بر این گچ اندود از نظر بهداشتی نیز مورد قبول است زیرا پوک نمی شود و سوراخ ریز ندارد، از این رو قارچ های میکروبی قابلیت رشد در آن را ندارند و هیچ حشره ای نمی تواند در آن لانه کند.