امروز یکشنبه 18 آذر 1403

شماره تماس  777 03134164000 09133762500

پانل سیمانی چیست و چه کاربردی دارد

هر یک از مصالح ساختمانی موجود در کشور ایران، کاربردهای خاص خودشان را دارند؛ اما عمدتا گچ و برخی از مصالح ساختمانی دیگر نمی توانند یک گزینه ایده آل برای افزایش استحکام ساختمان ها باشند. پانل سیمانی جز مصالح جدیدی است که برای ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند باعث افزایش استحکام ساختمان ها شود. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با انواع پانل های سیمانی، کاربردها و ویژگی های این پانل ها آشنا کنیم. پس اگر قصد خرید پانل های سیمانی را دارید، با ما در ادامه این مقاله از الومتریال همراه باشید.

پانل سیمانی چیست

پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی است که می تواند برای تکمیل نمای داخلی و خارجی ساختمان و امر ساختمان سازی مورد استفاده قرار گیرد. پانل های ساختمانی از فیبرهای سلولزی و سیمان ساخته شده اند. مقاومت بالای پانل های سیمانی به شما این امکان را می دهد تا از این پانل ها برای ساختمان سازی و افزایش مقاومت ساختمان ها استفاده کنید.

پانل های سیمانی به شکل ورقه های مختلف با ضخامت های متنوع هستند که امکان نصب آن ها در هر یک از بخش های ساختمان وجود دارد. با کمک پانل های ساختمانی می توان مقاومت ساختمان ها را با شرایط جوی مختلف افزایش داد تا ساختمان ها حساسیت کمتری به رطوبت و باد و باران داشته باشند. این پانل ها می توانند فشار بسیار زیادی را تحمل کنند، پس برای افزایش استحکام سازه بسیار پرکاربرد هستند.

از مزایای پانل سیمانی می توان به امکان ساخت آن ها با تنوع بسیار زیاد اشاره کرد. می توان این پانل ها را در طرح ها و رنگ های مختلف اجرا کرد و به عنوان یک پانل تزئینی مورد استفاده قرار داد. ضخامت های مختلف این پانل ها موجب شده تا بتوان آن ها را بر اساس نیاز و شرایط ساختمان انتخاب کرد. همه انواع پانل های سیمانی مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند و می توانند برای عایق سازی ساختمان در برابر هدر رفتن گرما نیز استفاده شوند. این پانل ها با قیمت مناسبی قابل خریداری اند و برای نماسازی لوکس و لاکچری نیز گزینه ایده آلی محسوب می شوند.

پانل سیمانی چیست

کاربرد پانل سیمانی چیست

پانل های سیمانی هر کدام کاربردهای بسیار زیادی دارند و می توانند به عنوان نمای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار گیرند. با توجه به اینکه این روزها بسیاری از افراد متقاضی استفاده از پانل های سیمانی هستند، این پانل ها نیز با ضخامت های مختلفی تهیه و تولید شده اند. اگرچه نمی توان محدودیت خاصی برای استفاده از پانل های سیمانی قائل شد؛ اما در ادامه به برخی از کاربردهای پانل سیمانی اشاره می کنیم.

  • نمای داخلی و خارجی ساختمان ها

پانل های سیمانی با تنوع ظاهری خاصی که دارند، می توانند به عنوان نمای داخلی و خارجی ساختمان ها مورد استفاده قرار گیرند. این پانل ها برای استفاده در نمای داخلی و خارجی، با ضخامت های مختلفی تولید می شوند.

  • ترمیم و نوسازی ساختمان های قدیمی و فرسوده

در صورتی که نیاز به کاهش خسارت های وارد شده در اثر نشتی آب در ساختمان های مختلف و نیاز به بازسازی ساختمان ها باشد، می توان از پانل های سیمانی استفاده کرد. چرا که این پانل ها مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند.

  • قابل استفاده برای ساخت ایستگاه های حمل و نقل

پانل های سیمانی به دلیل داشتن ساختار خاص، می توانند برای ساخت انواع ایستگاه های حمل و نقل مورد استفاده قرار گیرند. در حال حاضر، پوشش بسیاری از دیوارها، همین پانل های سیمانی با فیبرهای سلولزی هستند که با ضخامت های مختلف و بر اساس نیاز قابل خریداری اند.

کاربرد پانل سیمانی چیست

  • قابل استفاده برای افزایش مقاومت نما در برابر رطوبت

نمایی تحت عنوان نمای خشک برای ساختمان ها قابل استفاده است که می توان آن ها را با کمک پانل های سیمانی اجرا کرد. با کمک پانل سیمانی می توان یک نما را به یک نمای عایق رطوبتی تبدیل کرد. چرا که پانل های سیمانی عایق بسیار خوبی برای رطوبت محسوب می شوند.

  • قابل استفاده برای افزایش مقاومت ساختمان در برابر هدر رفت انرژی

پانل سیمانی می تواند برای افزایش مقاومت ساختمان در برابر هدر رفت انرژی مورد استفاده قرار گیرد. در واقع، پانل های سیمانی به دلیل داشتن کیفیت بالا و مقاومت بسیار زیاد، می توانند گزینه ایده آلی برای عایق سازی ساختمان ها محسوب شوند. به همین خاطر، اگر این پانل ها را برای دیوارهای ساختمانی مورد استفاده قرار دهید، تا حد زیادی از هدررفت انرژی جلوگیری خواهید کرد.

  • ساخت سقف های کاذب

در صورت نیاز به ساخت سقف های کاذب می توان از پانل سیمانی استفاده کرد. مزیت پانل های سیمانی این است که مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند. بنابراین، می توان آن ها را برای مکان هایی که در معرض رطوبت زیاد قرار دارند، مورد استفاده قرار داد. این ویژگی پانل های سیمانی باعث شده تا این پانل ها به عنوان بهترین گزینه برای ساخت سقف کاذب در محیط های مرطوب مانند ویلاها، استخرها، خانه های مسکونی واقع شده در مناطق باران خیز و ... تبدیل شود.

انواع پانل سیمانی        

بسیاری از افرادی که متقاضی خرید پانل های سیمانی هستند، می خواهند بدانند که انواع پانل های سیمانی چه مواردی اند و چگونه می توان آن ها را خریداری کرد؟ به طور کلی، پانل های سیمانی کاربردهای بسیار متنوعی دارند و عمدتا می توانند با ضخامت های مختلف خودشان در هر یک از بخش های منزل و ساختمان مورد استفاده قرار گیرند. از لحاظ ضخامت، می توان پانل های سیمانی را به چند دسته مختلف تقسیم بندی کرد. چون این پانل ها از ضخامت 4 میلی متر تا 20 میلی متر در بازار کشور ایران تولید می شوند؛ اما از لحاظ کاربرد و وزن و چگالی، می توان انواع پانل سیمانی را به سه دسته مختلف زیر تقسیم بندی کرد.

  • پانل های سیمانی سقفی

پانل های سیمانی سقفی یکی از انواع پانل های ساختمانی هستند که می توانند به عنوان کناف و یا دیگر مصالح ساختمانی در سقف مورد استفاده قرار گیرند. پانل های سیمانی سقفی دارای کاربردهای بسیار متنوعی اند و عمدتا برای رسیدن به بهترین نتیجه در امر ساختمان سازی، با وزن بسیار کمی تولید می شوند.

انواع پانل سیمانی        

  • پانل های سیمانی خارجی

پانل های سیمانی خارجی می توانند در خارج از ساختمان و مانند یک نمای خارجی مورد استفاده قرار گیرند. انتخاب پانل های سیمانی خارجی طرح دار برای نمای خارجی ساختمان ها بسیار گزینه ایده آلی است. این پانل ها سنگین تر از پانل های سقفی اند. پس امکان به کار بردن پانل های سیمانی خارجی به عنوان پانل های سیمانی سقفی وجود ندارد.

  • پانل های سیمانی داخلی

پانل های سیمانی داخلی یکی دیگر از انواع پانل های موجود در بازارند که می توانند برای تکمیل دکوراسیون داخل ساختمان ها مورد استفاده قرار گیرند. بسته به کاربرد و مکان مورد استفاده قرار گرفته پانل های سیمانی، این پانل ها دارای وزن ها و ضخامت های مختلفی هستند.

قیمت پانل سیمانی      

قیمت پانل سیمانی بر اساس عوامل متعددی تعیین می شود و نمی توان قبل از در نظر گرفتن این عوامل، در مورد قیمت پانل های سیمانی تولید شده در کشور ایران صحبت کرد. به طور کلی، در حال حاضر کشور ایران تولید کننده پانل های سیمانی است و حتی اقدام به صادر کردن این پانل ها نیز می کند. بنابراین، عملا نیازی به خرید پانل های سیمانی تولید شده در خارج از کشور نیست؛ اما باید مطلع باشید که قیمت پانل سیمانی خارجی بیشتر از پانل های سیمانی ایرانی است. این موضوع نشان دهنده با کیفیت تر بودن پانل های سیمانی تولید شده در خارج نیست، بلکه به دلیل بالا بودن قیمت ارز، قیمت پانل های سیمانی خارجی بالاتر است.

قیمت پانل سیمانی      

فارغ از این موضوع، عوامل مختلف دیگری نیز می توانند باعث ایجاد تفاوت در قیمت پانل سیمانی شوند. اولین دلیل بحث کیفیت است. هر چقدر کیفیت پانل های سیمانی بیشتر باشد، قیمت خرید پانل های سیمانی نیز بالاتر خواهد رفت. موضوع دیگر بحث ساده یا طرح دار بودن پانل های سیمانی است. در صورتی که پانل های سیمانی به صورت مدل دار، موج دار و طرح دار تولید شده باشند، قیمت خرید آن ها نسبت به پانل های سیمانی ساده تر بالاتر است.

باید توجه داشت که ضخامت پانل های سیمانی نیز تاثیر بسیار زیادی روی قیمت این پانل ها می گذارد. البته این موضوع نباید باعث شود تا افراد اقدام به خرید پانل های سیمانی با ضخامت پایین کنند. چرا که عملا ضخامت پانل های سیمانی می تواند نشان دهنده میزان کیفیت و تحمل بار پانل های سیمانی باشد.

پانل سیمانی استاندارد

هر یک از پانل های سیمانی تولید شده در کشور ایران، دارای استانداردهای تعیین شده جهانی هستند و می توان آن ها را برای امر ساختمان سازی مورد استفاده قرار داد. البته بدیهی است که برای خرید پانل سیمانی استاندارد لازم است که حتما به یکی از شرکت های معتبر فروش پانل های سیمانی مراجعه کنید. چون به هر حال این پانل های سیمانی باید با ترکیبات مشخص و استاندارد تهیه شوند تا بتوانند نیازهای ساختمان را برطرف کنند.

پانل سیمانی استاندارد

در صورت نیاز به خرید پانل سیمانی استاندارد، کافیست که در اولین قدم پانل های استاندارد موجود در بازار را بررسی کنید و در نهایت بر اساس فشاری که هر یک از پانل ها باید تحمل کنند، اقدام به خرید پانل سیمانی استاندارد نمایید. توجه داشته باشید که ضخامت هر یک از پانل ها با هم متفاوت است و انتخاب این پانل ها باید به صورت مهندسی شده انجام شود.